Vandaag mag het

 

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture, het is maar hoe je het noemt en we komen er allemaal weleens om een frietje, kroket of een frikandel te nuttigen. Maar naast deze vrij bekende snacks zijn er ook steeds meer bijzondere varianten en zelfs combinaties van snacks. Een kapsalon bijvoorbeeld. Lees hier maar even wat dat is.

 

 

Apirio stick

Hele stukken gefrituurde kip op een stokje (een kip op een stokkie, hoe dan?)

 

De discodipfrikadel

Ontdekt door onze foodcollega’s van FavorFlav, de discodipfrikadel. En ja, het is wat je denkt. Een frikadel met extra veel mayo, bestrooid met discodip.

 

Berelul

Ja, wij hebben het niet bedacht, maar zo wordt de frikadel is ook weleens genoemd. Het is maar dat je het weet.

 

Vlampijp

De naam komt waarschijnlijk door zijn ietwat rode jasje, en het is dus heet gekruid vlees op een stokje in een krokant jasje.

 

Mitraillette
Dit Belgische wonder behoedt je gegarandeerd voor een kater. Als je het als nachtelijke snack eet dan. Je broodje wordt belegd met friet, saus – veel saus – en een snack. Een soort hamburger, maar dan net anders.

 

Sitostick

Kalkoen en ui op een stokje. Zit alles tegenwoordig op een stokje?

 

Kroepia

Dat is een platgeslagen knapperige loempia. Waarom is rond niet gewoon goed genoeg?

 

Berehap, Grizzly of bereklauw

Een in plakken gesneden gehaktbal met ui ertussen en dan ook weer op een stokje. Hij ziet er wel leuk uit, of-ie lekker is laten we aan jou over.

 

 

Oké en dan nu even over friet. Of zeg jij patat?

 

Patatje Peeters  
Deze naam verraadt weinig, tenzij meneer Peeters zijn frietje altijd op deze wijze eet. Geserveerd met ketchup en mosterd.

 

Patatje halfom

Dit frietje wordt geserveerd met mayonaise en piccalilly. Zoet, zuur en zout en dus extra verslavend. De term is wat minder bekend, ach ja, dan leer je de frietverkoper ook iets nieuws.

 

Kano

Frikadel met patat erbovenop. Lijkt ons niet heel handig, ernaast is toch veel makkelijker?

 

Waterfiets
Nadat je die besteld hebt, kun je een paar rondjes gaan waterfietsen om ’m ervan af te sporten. Wat moet eraf gesport worden? Friet, twee frikadellen en saus. Het geheel wordt afgetopt met een laatste schepje friet. Bang voor een droge hap? Dan kies je voor de Catamaran. Zowel de friet als frikadellen worden ‘speciaal’ gemaakt.

 

Vliegdekschip

Als je dacht dat de waterfiets heftig was dan moet je eens het Vliegdekschip proberen. Dat zijn drie frikadellen met patat er bovenop en een kipcorn die erop landt. Veel succes!

 

Tip: Bestel altijd een supertje, en je bent goedkoper uit. Je friet en snack worden namelijk samen in één bakje gedaan. Dat scheelt weer in de portemonnee en voor het milieu.

 

Tot slot: een horizontaaltje, voor als je nu nog trek hebt (we betwijfelen het). Als op een zeldzaam moment je portemonnee gevuld is met euromunten, trek je een horizontaaltje. Schaamteloos kun je toegeven aan je honger en haal je van links naar rechts iedere snack uit de muur.

 

En dan als aller, allerlaatste nog even wat polletjes, we zijn benieuwd hoe jullie erover denken:

 

Welke snack is jouw favoriet?

[poll id=”64″]

 

Patat speciaal:

[poll id=”65″]

 

Nog iets lekkers toe?

[poll id=”66″]

 

Hoeveel snacks naast je patatje?

[poll id=”67″]

 

Waar ben jij het meest te vinden?

[poll id=”68″]

 

Wat is jouw favoriet?

[poll id=”69″]

 

PS: In de top 17 vetste snacks van Nederland staat de kroket op plaats 17 met 150 calorieën, dus daar zou ik sowieso voor gaan vandaag. Of niet.

 

Eet smakelijk! :-)