Netflix waarschuwt!

 

Voor de gevaarlijke Bird Box Challenge. ‘Pas op en verwond jezelf alsjeblieft niet.’

 

Gelukkig nieuwjaar, happy 2019, beste wensen, en de hele mikmak! Vers terug van vakantie voel ik me weer fit en fruitig. Ready om de laatste nieuwtjes weer met je te delen. En laat ik het jaar nou net moeten beginnen met een minder leuk nieuwtje over de nieuwste hit-movie Bird Box.

 

De film is binnen één week al door 45 miljoen personen bekeken. En dat is ook wel te begrijpen. De spannende film gaat over een onzichtbare entiteit die opeens op aarde is verschenen. Deze entiteit dwingt mensen tot zelfmoord door middel van oogcontact. Dat is waarom hoofdpersoon Malorie (Sandra Bullock, love her, trouwens) geblinddoekt met haar kinderen op zoek gaat naar veiligheid.

 

Dit is waar het fout gaat. Mensen hebben hier een ‘challenge’ van gemaakt. Het doel: om zover mogelijk geblinddoekt over straat te lopen zonder ergens tegenaan te knallen. Er worden dan ook allemaal filmpjes gedeeld waarin mensen dit doen. Netflix deelde een bericht: ‘We weten niet hoe dit is begonnen en we waarderen de liefde, maar Boy en Girl (personages uit de film, red.) hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege een meme.’

 

Goed oppassen dus. En zie je mensen om je heen die deze ‘grap’ uitproberen, zeg er wat van. Laten we 2019 leuker beginnen dan met gevaarlijke ‘don’t try this at home-spelletjes’.

 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn