Vriendelijk verzoek

 

En dat doe ik echt niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle andere vijftigplussers. Wij zijn namelijk ook nog eens in de meerderheid. Had je dat al gehoord?

 

Meer dan vijftig procent van de Nederlanders schijnt volgend jaar vijftig-plus te zijn. Of was het in 2020? Daar wil ik vanaf wezen, want wat maakt het ook uit. In elk geval zijn het er best wel genoeg om er nu alvast een beetje meer rekening mee te houden. Dus hele donkere restaurants, waar je met geen mogelijkheid de menukaart gelezen krijgt, of potjes dagcrème en shampoo waarop je de teksten nog niet met je allersterkste bril gelezen krijgt… Een dingetje.

 

Moest ik laatst m’n bsn-nummer voor iets opgeven. Schijnt ook ergens in je paspoort te staan, maar helaas, kon het niet vinden. Oenig misschien. Rijbewijs dan maar. Nou…ik geef het je te doen om dat  van je rijbewijs ontcijferd te krijgen. Ik denk dat het formaat cijfertjes dat ze daarop hanteren zelfs voor veertigplussers al onleesbaar is. Enige optie is dus om (net als bij die potjes crème en shampoo) er met m’n i-Phone een foto van te maken en die vervolgens te vergroten. Maar ja, je i-Phone mee onder de douche? Niet echt aan te raden. En in de winkelschappen alles eerst fotograferen? Je voelt je bijna een soort bedrijfsspion.

 

Beste lieve mensen die hier over gaan. Gemeentes, fabrikanten, restaurateurs of regeringen of wie dan ook. Is hier iets aan te doen alsjeblieft? Ik vraag het echt niet alleen voor mezelf. Je zou er zomaar voor kunnen zorgen dat mensen nog iets langer mee kunnen doen met de ‘jonkies’ zonder bril.  En je zou ook heel veel mensen een stuk blijer kunnen maken. Leuk toch? Doen?

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska