Zabaglione

Zabaglione is een superlekker toetje met wijn, waarbij je ook nog eens je armen traint. Dit dan maar elke dag eten als dessert?

 

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

  • 1½ dl droge witte wijn
  • 100 g kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 5 eieren
  • ½ dl Marsala of dessertwijn
  • Een handje frambozen
  • 1 el citroensap (optioneel)

 

 

Zo maak je het

Vul een grote pan met water (hier moet een beslagkom op passen). Breng het water aan de kook. In een steelpan giet je de droge witte wijn. Voeg 100 g suiker en de vanillesuiker toe en breng dit aan de kook. Splits dan 4 eieren (het 5e ei houd je heel.)

 

Doe de 4 dooiers en het hele ei in een beslagkom en klop het los. De steelpan kan van het vuur af, voeg de Marsala of dessertwijn toe en laat het even afkoelen. Na ongeveer 10 minuutjes voeg je het wijnmengsel al kloppend toe aan de beslagkom met eieren. Zet de beslagkom op de grote pan met kokend water. Zet het vuur laag en begin met kloppen. Blijf het mengsel ongeveer 6 tot 8 minuten kloppen. Het is belangrijk dat je blijft kloppen en dat het niet gaat koken. Wanneer de structuur op saus lijkt, zet je het vuur uit, haal je de beslagkom van de pan en klop je nog ongeveer een minuutje door. Snijd wat frambozen en doe deze in leuke glaasjes. Schenk dan de zabaglione erop. Je kan wat citroensap toevoegen voor extra smaak. Smullen maar.

 

Buon Appetito!

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met 6 gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze gewoon elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.