Supersnelle frisse pasta
Deze pasta met tomaatjes, feta en dille staat binnen 10 minuten op tafel.
Na een zomerse zondag moet ik dit frisse pasta recept wel even met je delen. Het is superlekker, ziet er kleurrijk en zomers uit, oh en had ik al gezegd dat hij in tien minuten is gemaakt? Super voor de maandagavond dus.
Dit heb je nodig
- 400 g tagliatelle
- 50 g Griekse yoghurt
- 200 g feta, verkruimeld
- 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 6 takjes dille, fijngehakt + extra om te bestrooien
- Zeezout en peper
Zo maak je het
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de yoghurt met de helft van de feta in een klein pannetje en warm op. Zorg dat de feta kan smelten maar dat het niet gaat koken, want dan gaat de yoghurt schiften.
- Leg de tomaatjes in een vergiet en giet de pasta eroverheen af. Doe de pasta en tomaatjes terug in de pan en meng met het yoghurtmengsel en de dille. Breng op smaak met wat peper. De feta is waarschijnlijk al zout genoeg.
- Bestrooi met de rest van de feta en dille en serveer.
Eet smakelijk!
Door Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.
Zomers koken met Yvon – Yvon Jaspers – ISBN: 9789048841585 – Uitgeverij: Carrera