Semifreddo met frambozen

Dit Italiaanse toetje wil je de hele zomer eten!

 

 

‘Semifreddo’ betekent halfbevroren. Een ijsje! En je kan het dus gewoon zelf maken!

 

Dit heb je nodig

  • Brood-/cakeblik
  • Keukenfolie
  • 4 eieren
  • 4 el kristalsuiker
  • 350 g mascarpone
  • 250 g frambozen
  • 100 g pistachenoten

 

Zo maak je het

Gebruik voor dit recept een brood- of cakeblik en bekleed het met keukenfolie. Zorg ervoor dat het folie een beetje over de randjes heen hangt, zodat je de semifreddo er zo uit kan halen. Splits de eieren en klop in een kom de dooiers met kristalsuiker. Er ontstaat dan een schuimige structuur. Klop vervolgens de mascarpone erdoorheen. Dan klop je goed de eiwitten in een andere kom. Doe de geklopte eiwitten bij het mascarponemengsel. Meng het goed en doe het vervolgens in het brood/cakeblik. Dek het af met folie en zet het een aantal uur in de vriezer tot het goed stevig is.

 

Haal de semifreddo een uurtje van tevoren uit de vriezer en zet hem in de koelkast. Rooster de pistachenootjes en hak ze grof. Doe de frambozen, pistachenoten en wat basilicumblaadjes op de semifreddo en serveer ‘m in plakken.

 

 

 

Tip: Je kan ook nog lekker wat poedersuiker eroverheen strooien.

 

Buon Appetito

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares