Romige spinazie gnocchi
Gnocchi zijn zó lekker! Eigenlijk eten we ze te weinig. Vanavond weer eens uitproberen dan maar?
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
- 450 g gnocchi
- 1 (kleine) ui
- 2 knoflooktenen
- 450 g spinazie (verse of diepvries naar keuze)
- 1 halve citroen (sap en rasp)
- 150 ml kookroom
- Snuf chilivlokken (optioneel)
- Peper en zout
- Olijfolie
- 2 handjes Parmezaanse kaas
Zo maak je het
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en zet even apart.
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een ruime (hapjes)pan.
- Voeg vervolgens na ongeveer 1 minuutje de spinazie toe (laat die van te voren uitlekken als je bevroren spinazie gebruikt).
- Rasp dan de halve citroen en zet apart. Bewaar ook het sap van de halve citroen in een schaaltje.
- Wanneer de spinazie is geslonken voeg je de kookroom toe.
- Na een minuutje doe je de citroenrasp en het sap erbij en voeg je ook de gnocchi toe.
- Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout.
- Doe er nog een heel klein scheutje olijfolie bij en serveer de gnocchi met Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!