Romige spinazie gnocchi

 

Gnocchi zijn zó lekker! Eigenlijk eten we ze te weinig. Vanavond weer eens uitproberen dan maar?

 

 

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • 450 g gnocchi
  • 1 (kleine) ui
  • 2 knoflooktenen
  • 450 g spinazie (verse of diepvries naar keuze)
  • 1 halve citroen (sap en rasp)
  • 150 ml kookroom
  • Snuf chilivlokken (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 2 handjes Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

  1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en zet even apart.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een ruime (hapjes)pan.
  3. Voeg vervolgens na ongeveer 1 minuutje de spinazie toe (laat die van te voren uitlekken als je bevroren spinazie gebruikt).
  4. Rasp dan de halve citroen en zet apart. Bewaar ook het sap van de halve citroen in een schaaltje.
  5. Wanneer de spinazie is geslonken voeg je de kookroom toe.
  6. Na een minuutje doe je de citroenrasp en het sap erbij en voeg je ook de gnocchi toe.
  7. Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout.
  8. Doe er nog een heel klein scheutje olijfolie bij en serveer de gnocchi met Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares