Ricotta-balletjes

 

Dit zijn de nieuwe borrel-balletjes.

 
Sinds kort ben ik echt helemaal fan van kipgehakt en als je het mij vraagt zijn dit de nieuwe bitterballen!

 

Dit heb je nodig

  • 300 g kipgehakt (gekruid of ongekruid, naar keuze)
  • 100 g ricotta
  • 1 citroen (citroenrasp)
  • 80 g paneermeel
  • Zout en peper om op smaak te brengen
  • Boter of olijfolie om in te bakken
  • ongeveer 100 ml bechamelsaus
  • Flinke hand verse dille

 

Zo maak je het

Meng het kipgehakt met de ricotta. Rasp vervolgens de citroenschil en voeg 2 theelepels toe aan het gehakt, samen met paneermeel. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Wanneer het goed gemengd is, maak je hier balletjes van. Bak de balletjes in een pan met olijfolie of boter. Wanneer de balletjes gaar zijn, doe je de bechamelsaus erbij. Laat nog even pruttelen en serveer met fijn gesneden verse dille en citroenpartjes.

 

Tip: Het maakt niet uit of de saus warm of koud is, nét zo lekker.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.