Een zonnig soepje uit Mexico

Op zo’n nikserige dag als vandaag tover je zo de zon op je bord.

 

 

Haal de sombrero maar uit de kast, want we eten Mexicaans vanavond! De Mexicaanse keuken kent steeds meer leuke streetfood-recepten. Mexicaanse elote-soep is een maïssoep die je zeker een keer wilt proberen.

 

Dit heb je nodig

  • 2 bos-uien
  • 1 knoflookteen
  • 600g maïskorrels
  • 1 jalapeño
  • 1tl paprikapoeder
  • 250 ml bouillon
  • 2 limoenen
  • 50g feta
  • Een bakje zure room

 

Zo maak je het

Snijd de bos-uien; het witte gedeelte snijd je heel fijn en het groene gedeelte in ringetjes. Het groene gedeelte houd je even apart. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bos-ui. Doe vervolgens de maïskorrels, in plakjes gesneden jalapeño en paprikapoeder erbij. Bak even door en doe dan de bouillon erbij. Pers het sap van één limoen boven de pan uit. Laat de soep nog tien minuten doorkoken op laag vuur. Voeg dan de helft van de feta toe en pureer de soep. Versier de soep met de overgebleven bos-ui-ringetjes, wat feta en een beetje zure room. Snijd de tweede limoen in partjes en serveer bij de soep.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Meagan Suares

Beeld: Stripedspatula

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares