Makkelijke pasta met zalm

Begin de week goed met deze lekkere pasta met zalm en romige spinaziesaus. Ook nog eens gemaakt in een handomdraai.

 

Dit heb je nodig

  • 500 g spaghetti
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 300 g zalmfilet
  • 3 el ongezouten roomboter
  • 250 g Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • Knoflookpoeder
  • 350 ml melk
  • 3 handenvol spinazie
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 15 g basilicum
  • 1 citroen

 

Zo maak je het

Breng water voor de spaghetti aan de kook. Snijd ondertussen de ui en knoflooktenen fijn en doe ze in een grote wok met wat olijfolie. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes, voeg aan de pan toe en laat op een zacht vuur rustig pruttelen. Maak dan de saus. Waarvoor je in een ander pannetje boter smelt, de Parmezaanse kaas in porties toevoegt en blijft roeren. Samen met de melk voeg je peper, zout en knoflookpoeder toe naar smaak. Wanneer de saus er romig uitziet en de kaas goed is gesmolten, doe je de spinazie erbij. Even door laten koken en dan even de staafmixer erop. Wanneer de spaghetti klaar is, doe je de spaghetti bij de zalm in de wok en giet je de saus eroverheen. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Even goed roeren en serveren met basilicum en citroenpartjes.

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares