Makkelijke pasta met zalm
Begin de week goed met deze lekkere pasta met zalm en romige spinaziesaus. Ook nog eens gemaakt in een handomdraai.
Dit heb je nodig
- 500 g spaghetti
- 1 grote ui
- 2 knoflooktenen
- 300 g zalmfilet
- 3 el ongezouten roomboter
- 250 g Parmezaanse kaas
- Zout en peper
- Knoflookpoeder
- 350 ml melk
- 3 handenvol spinazie
- 150 g zongedroogde tomaten
- 15 g basilicum
- 1 citroen
Zo maak je het
Breng water voor de spaghetti aan de kook. Snijd ondertussen de ui en knoflooktenen fijn en doe ze in een grote wok met wat olijfolie. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes, voeg aan de pan toe en laat op een zacht vuur rustig pruttelen. Maak dan de saus. Waarvoor je in een ander pannetje boter smelt, de Parmezaanse kaas in porties toevoegt en blijft roeren. Samen met de melk voeg je peper, zout en knoflookpoeder toe naar smaak. Wanneer de saus er romig uitziet en de kaas goed is gesmolten, doe je de spinazie erbij. Even door laten koken en dan even de staafmixer erop. Wanneer de spaghetti klaar is, doe je de spaghetti bij de zalm in de wok en giet je de saus eroverheen. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Even goed roeren en serveren met basilicum en citroenpartjes.