Shine on

Ik geef je drie snelle en handige tips voor een mooiere en stralende huid.

 

 

Als je ouder wordt verandert je huid. De één krijgt meer rimpels terwijl de ander steeds meer pigmentvlekken krijgt. Ik geef je drie snelle en handige tips voor een mooiere en stralende huid.

 

 

Wist je dat je huid het grootste orgaan is dat je hebt? Een volwassen vrouw heeft ruim twintig vierkante meter aan huid. Je huid reageert ook op weersomstandigheden als zon, regen, wind, vervuiling van de lucht etc. Als je ouder wordt dan verandert je huid; de één krijgt meer rimpels, de ander krijgt een drogere huid, of een rodere, niet egale huid met steeds meer ‘dark spots’ door de zon.

 

Ik geef je drie snelle tips voor de verschillende huidtypen.

 

Tip 1: de droge huid

 

Voor een droge huid is vitamine A belangrijk. Gezond eten zoals eieren, wortelen en sinaasappelen helpen om je huid van binnenuit stevigheid te geven. Aan de buitenkant kun je voor je dagcrème een booster gebruiken, een extra vochtinbrenger als het ware, zodat je een frisse en gladde huid krijgt.

 

Vichy Mineral 89 Booster € 17

 

Tip 2: meer rimpels

Vooral mensen met een dunne huid hebben sneller last van rimpelvorming. Eet zo min mogelijk suikers en snelle koolhydraten, hierdoor vertraag je het proces.

 

Het gebruik van een serum is ook aan te raden, een serum kan de huid net iets gladder en strakker maken zodat de fijne lijntjes vervagen.

 

Babor Ampoules Concentrated Lift & Firm

 

TIP 3: ROODHEID EN VLEKKEN DOOR DE ZON

Naarmate je ouder wordt verandert de kleur in je gezicht, je wallen worden wat dieper, en veel mensen krijgen ook ouderdomsvlekken in het gezicht. Belangrijk is om je gezicht zoveel mogelijk uit de zon te houden, want de zon versnelt zowel de pigmentvlekken als de rimpels.

 

Een getinte dagcrème of CC cream zorgt ervoor dat je een egale huid krijgt, waardoor het licht mooier weerkaatst en je direct jaren jonger lijkt.

 

La Roche-Posay Rosaliac CC cream SPF 30

 

Door Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.