Dit heb je nodig
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 30 g boter
- 1 el olijfolie
- 300 g jonge spinazie
- Zout en peper
- 4 vellen heel dunne yufka (Turkse winkel, te vervangen door filodeeg)
- 8 sprieten bieslook
- 1 eidooier
- Zwart sesamzaad
Zo maak je het
Snijd de ui heel fijn, rasp of pers de knoflook en bak vijf minuten in een braadpan met tien gram boter en de olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat nog ongeveer 5 minuten bakken.
Laat het spinaziemengsel in een zeef goed uitlekken en druk het laatste vocht eruit. Voeg daarna zout en peper toe en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer een vel yufka met een beetje boter, leg er een ander vel yufka op en snijd de dubbele vellen in vier vierkanten.
Vulling
Schep in het midden van elke vierkant een eetlepel van de spinazievulling. Vouw de vier hoeken van een vierkant omhoog, knijp ze samen zodat er een buideltje ontstaat
en bind vast met een spriet bieslook. Herhaal met de andere vierkanten en met de overgebleven twee vellen yufka. Klop de eidooier los en bestrijk hiermee de acht buideltjes. Bestrooi ze met sesamzaad en bak twintig minuten op een ingevette bakplaat in de oven.