Happy ballendag!
Het is weer feest met deze heerlijke courgetteballetjes.
Op Franska.nl zijn wij gek op balletjes draaien. Toen wij dit gehaktballenkookboek zagen, waren we dus erg blij. Wat zijn ze lekker, deze courgetteballetjes, als avondeten of als tussendoortje.
Dit heb je nodig
Voor 20 balletjes
- 6 courgettes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- zout, peper
- olijfolie
- 4 grote aardappels (bintje)
- 300 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- 40 g bloem
- olie voor het frituren
Zo maak je het
Was de courgettes en snijd ze in grote stukken. Fruit de stukken in een koekenpan met de knoflook, wat zout en peper en een scheut olijfolie. Schil de aardappels en kook ze goed gaar. Meng de stukken courgette en de gekookte aardappels, prak ze met een vork. Roer er 250 g van de Parmezaanse kaas, de eieren en de peterselie door.
Rol van dit gehakt balletjes van 4 cm doorsnede. Meng de bloem met de rest van de Parmezaanse kaas en rol de balletjes door dit mengsel.
Zet de frituurpan alvast aan (de olie moet een temperatuur van 120 °C hebben). Bak de courgetteballetjes – eventueel in porties – enkele seconden.
Gehaktballen – Salomée Vidal en Jérémie Kanza
ISBN: 9789461431233 – Uitgeverij Good Cook