Een hartige taart van croissantdeeg? Nou en of!

Deze hartige taart is zo klaar en echt iedereen vindt ‘m lekker!

 

 

Ik ben een grote fan van croissantjes. Niets is lekkerder dan een verse roombotercroissant, naast een koffietje verkeerd op een zaterdagochtend. Maar wist je dat je dit heerlijk luchtige deeg ook prima in een hartige taart kunt verwerken? Kijk maar:

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 kippendijfilets in stukjes. (Kippendijen blijven in een ovenschotel wat sappiger dan de gebruikelijke kipfilets)
  • 1 rode ui, in dunne reepjes.
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt.
  • 1 flinke stronk broccoli, gekookt, in kleine roosjes.
  • 1 rode paprika, in stukjes.
  • 1 doosje kastanjechampignons, in vieren gedeeld.
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt.
  • 1 eetlepel sesamzaadjes.
  • Wat verse tijm, fijngehakt. Of twee theelepels gedroogde, kan ook.
  • Zout en peper naar smaak.
  • 125 gram geraspte oude kaas.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm of rond bakblik in en verdeel een beetje paneermeel over de bodem en de randen. Rol het croissantdeeg uit, druk de snijlijnen tegen elkaar aan en bekleed het bakblik met het deeg. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook en tijm een beetje aan, tot het glazig wordt. Draai het vuur hoog en bak de stukjes kippendijfilet tot ze goudbruin zijn. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuutjes op matig vuur mee. Daarna zet je het vuur weer lager en meng je de goed uitgelekte mais en broccoli erdoor. Roer de sesamzaadjes erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

Dan schep je het mengsel in het bakblik en strooi je vervolgens de kaas erover. Duw de opstaande randen van het deeg een beetje terug over het mengsel. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de taart in zo’n 20 à 25 minuten tot het deeg lichtbruin is.
 

Lekker met een groene salade.

 

 

Door: Irene Smit