De beste basis

 

Met deze basis-ingrediënten heb je al de lekkerste pasta op tafel staan.

 

 

De beste basis (zoals ik het noem) wordt ook wel spaghetti aglio e olio genoemd. Oh ja, en peperoncino als je van pittig eten houdt. Simpel gezegd is dit dus spaghetti met knoflook, olijfolie en rode pepertjes. Deze spaghetti is op zichzelf al superlekker, maar je kan echt alles eraan toevoegen (kip, groente, meer kruiden) waardoor dit de allerbeste pastabasis is.

 

 

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 400 g spaghetti (of een andere pastasoort)
  • 100 ml olijfolie
  • 4 knoflooktenen
  • 1 rode peper (of nog makkelijker: 1-2 tl gedroogde chilipeper uit een molentje)
  • Parmezaanse kaas
  • Optioneel: een handje basilicum of peterselie
     

Zo maak je het

Kook de spaghetti al dente. Laat in een koekenpan 4 fijngesneden knoflookteentjes zachtjes pruttelen in olijfolie. Let op dat ze niet bruin worden. Snijd vervolgens de rode peper fijn en voeg die toe aan de pan. Zachtjes mee laten pruttelen. Dan de pasta erdoor, omscheppen en opscheppen. Wat Parmezaanse kaas eroverheen en lekker eten.

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.