Cheesy knoflookgarnalen

 

Een heerlijk tapasgerecht voor de vrij-mi-bo. Of gewoon als avondeten met wat brood en salade.

 

 

Dit heb je nodig

  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 1 kg rauwe, gepelde garnalen
  • Ketoembar (gemalen koriander) naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Chilipeper, naar smaak
  • 4 handjes Parmezaanse kaas
  • 4 plakken ongezouten roomboter
  • Een scheutje water
  • Ovenschaal

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflooktenen fijn en verdeel over de ovenschaal. Vervolgens verdeel je de garnalen over de schaal en doe je er naar smaak specerijen overheen. Strooi Parmezaanse kaas erover en leg dan de plakken boter erop. Een klein scheutje water erbij en zet de schaal in de oven. Laat de garnalen ongeveer 20 minuten in de oven tot ze roze zijn. Serveer met wat brood en salade.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares