Netflixtip van de dag: Kastanjemanden

 

Klaar voor een nieuwe, verslavende serie die ook nog eens spannend is? Sinds ik Squid Game heb gezien zit ik weer helemaal in de grimmige series, dus deze ontdekking kwam voor mij als geroepen.

 

 

En, altijd een pluspunt, dit is een Scandinavische serie — Deens om precies te zijn — en als je daar een beetje bekend mee bent, dan weet je hoe gruwelijk goed die altijd zijn. Deze ook? Oh yes, deze ook.

 

Kastanjemanden heet-ie en hij staat nu zo’n week of twee op Netflix. Een beetje een slechte timing, want hij werd volledig ondergesneeuwd door Squid Game. Maar hopelijk wordt deze even wat meer ontdekt, want je mist anders echt wat.

 

Oké, het verhaal: er worden verschillende moorden gepleegd die in eerste instantie niet veel met elkaar te maken lijken te hebben, behalve dat bij elk lijk een mannetje gemaakt van kastanjes wordt gevonden. Die mannetjes bevatten allemaal vingerafdrukken van een twaalfjarig meisje. Om preciezer te zijn: de twaalfjarige dochter van de Minister van Sociale Zaken. De grote vraag: leeft zij nog en wie zit er achter deze moorden?

 

Aan twee detectives de taak om deze mysterieuze zaak op te lossen. Mocht dit hele verhaal je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen: het is een verfilming van het gelijknamige boek van Søren Sveistrup, dat in 2018 uitkwam. Ik heb dat boek gelezen en dat kan ik je ook echt aanraden. Net als zijn boek Oktober: ook al zo briljant.

 

Nou goed, check de trailer zelf maar, want die gaf me al kippenvel. Enne, het is van dezelfde makers als The Killing, mocht je nog niet overtuigd zijn.

 

 

Beeld: Netflix

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer