Bruschetta gegrilde groenten

Goed nieuws: Dit beroemde ‘La Place’-broodje kan je nu thuis zelf maken!

 

Een dagje shoppen in de stad betekende meestal een pitstopje bij het bekende restaurant La Place. Wat hebben ze toch altijd lekkere keuzes. Nu vond ik dit fantastische kookboek met alle beroemde La Place-gerechtjes. Dus moet ik dit recept even met je delen, want dit is en blijft een van mijn favoriete broodjes. Ook nog eens makkelijk voor op de maandag. Ik weet wel wat ik ga eten vanavond.

 

Dit heb je nodig

  • 1⁄2 kleine aubergine
  • 1⁄2 courgette
  • 1⁄2 rode paprika
  • 1⁄2 gele paprika
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 4 sneden bruin brood
  • 1 teen knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella (125 g)
  • 80 g (paprika)tapenade
  • 40 g rucola
  • 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Ook nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

 

Zo maak je het

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

2 Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken. Snijd de paprika in parten en verwijder de zaadlijsten. Schep de groenten in een grote kom om met een scheutje olijfolie en wat zout en peper.

 

3 Spreid de groenten uit over de bakplaat. Schuif
de bakplaat in de oven en rooster de groenten in
± 20 minuten gaar.

 

4 Rooster intussen het brood in een broodrooster of in de oven goudbruin en krokant. Halveer de knoflook en wrijf aan een zijde stevig met het snijvlak over het geroosterde brood. Snijd de mozzarella in plakken.

 

 

5 Besmeer het brood aan de knoflookkant dik met de tapenade. Verdeel er achtereenvolgens het merendeel van de rucola, de gegrilde groenten en de mozzarella over. Garneer met wat blaadjes rucola, druppel er een beetje olijfolie over en bestrooi met de Parmezaanse- kaas.

 
Wat is jouw favoriete La Place broodje?

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Receptbeeld: Chris Hutter Fotostudios BV

Huisgemaakt – La Place – 19,99 – Fontaine Uitgevers – Fotografie Ernie Enkelaar