Bietensalade

Nieuwe favoriet. Zó makkelijk en zó lekker.

 

 

Een vriendin van mij zweert bij bieten. Elke dag een glas bietensap, want dat is goed voor je lever en eigenlijk is het overal goed voor, zegt ze dan. Wat vind jij van bietensap? Bij mij gaat het er niet bepaald makkelijk in. Dus dan maar een salade. Wacht. Ik bedoel een verrukkelijke bietensalade, want als ik deze salade eet, zweer ook ik voor de volle honderd procent bij bieten.

 

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • 6 rode bieten
  • 1 rode ui
  • 2 appels
  • 75 g rucola slamelange
  • 180 g feta of geitenkaas
  • Een grote hand walnoten
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • flinke kneep honing
  • Peper en zout

 

Zo maak je het

Breng eerst een pan met water aan de kook. Kook vervolgens de bieten gaar. Wanneer ze gaar zijn, snijd je ze in kleine blokjes. Snijd vervolgens de rode ui fijn of in dunne ringen en de appels in kleine blokjes. Doe de bieten, ui en stukjes appel in een grote schaal. Vervolgens doe je de sla erbij. Even goed husselen en dan de feta of geitenkaas erboven verkruimelen. Hak de walnoten grof en voeg de stukjes toe aan de salade. Maak in een klein kommetje de dressing. Roer balsamicoazijn, olijfolie en honing goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade en eet smakelijk!


 

Tip: Het is lekker om zoete aardappel toe te voegen aan dit recept.

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.