Beef teriyaki
Een afhaalfavoriet die je heel gemakkelijk zelf kan maken.
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
- 450 g biefstuk
Voor de saus
- 6 el sojasaus
- 6 el rijstazijn
- 2 el basterdsuiker
- 1 knoflookteen
- 1 cm gember
- 1 tl sesamzaad
Roerbak
- 1 rode ui
- 300 g verse spinazie
- Handje pinda’s
Zo maak je het
- Snijd de biefstukken in dunne reepjes.
- Meng in een schaal de sojasaus, rijstazijn en basterdsuiker.
- Snijd vervolgens de knoflookteen en het stukje gember fijn en voeg toe aan de marinade.
- Voeg wat sesamzaad toe en roer de marinade goed.
- Doe dan de stukjes biefstuk in de schaal en zorg dat de reepjes goed bedekt zijn met de marinade. Laat het ongeveer 10-20 minuten staan.
- Optioneel: je zou nu noedels of rijst (naar keuze) kunnen koken.
- Snijd de rode ui fijn en bak in een wokpan.
- Voeg na een minuut de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, haal je het vocht uit de pan.
- Voeg dan de biefstukreepjes met de marinade toe aan de pan en laat lekker doorpruttelen.
- Tot slot voeg je de pinda’s toe. Even goed roeren en je kan de beef teriyaki serveren (optioneel met rijst of noedels).