De aller­lekkerste apple-crumble

 

Zo gepiept met maar 4 ingrediënten en altijd een succes

 

 

Wanneer ik zeg dat ík altijd degene ben die aan het koken is in dit gekke studentenhuis, lieg ik stiekem een beetje. Mijn lieve huisgenoot Lynn kan namelijk ook erg goed koken en wij weten als geen ander wat we wanneer willen koken. Samen kunnen we dus nogal discussies voeren over wat we gaan eten. We zijn het óf helemaal eens met elkaar óf we koken uiteindelijk allebei apart. Maar dit heerlijke toetje mag ze van mij wel elke dag maken!

 

Dit heb je nodig

Voor 6 personen

  • 3 à 4 appels
  • 225 g bloem
  • 115 g boter
  • 100 g suiker (+ eventueel wat extra voor over de appels)

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.

 

Doe de appels in een ovenschaal en strooi er eventueel wat kristalsuiker over.

 

Meng vervolgens de bloem met de suiker (100 gram). Voeg dan boter toe en kneed dit. Wanneer het kruimelig is, doe je dit mengsel op de appels. Voeg nog wat stukjes boter toe aan de ovenschaal en doe de crumble gedurende 45-50 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares