Andijvie­stamppot

Een heerlijke traditionele stamppot met champignons en kaas. Oh, en het komt uit een superleuk boekje.

 

 

Kwam ik weer eens iets leuks tegen: een kookboek met allemaal traditionele Nederlandse gerechten, maar dan in het Engels geschreven. Superleuk cadeautje voor vrienden, familie of kennissen in het buitenland. En natuurlijk om even te laten zien dat Nederlandse gerechten echt heel lekker zijn en daar mogen we trots op zijn! Laten we meteen vanavond beginnen met deze heerlijke andijviestamppot met champignons en kaas, maar dan even vertaald in het Nederlands..

 

Dit heb je nodig

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • Zout en peper
  • 250 g champignons
  • 50 g boter
  • 200 g spekblokjes
  • 150 ml melk
  • 600 g andijvie, fijn gesneden
  • Nootmuskaat
  • 200 g komijnekaas

 

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen in een pan met (ruim) water gedurende 20 tot 25 minuten. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Smelt de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes. Voeg dan de champignons toe en bak ze even mee.
  3. In een steelpan verwarm je de melk. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen tot een gladde structuur en voeg dan de hete melk toe. Meng de andijvie, gebakken spek en champignons, peper en nootmuskaat met de aardappelpuree in een grote pan en laat op het vuur staan.
  4. Snijd de komijnekaas in stukjes en roer door de stamppot.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares