Aardappel­bommetjes

 

Een (tapas)droom die uitkomt met deze Spaanse potato bombas.

 

Dit heb je nodig

Balletjes

  • 200g aardappelen
  • 1 ui
  • 200g chorizo
  • Olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 125g paneermeel
  • 3 eieren

 

Saus

  • 125ml mayonaise
  • 15ml citroensap
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 3 druppels tabasco

 

Zo maak je het

Kook de aardappelen ongeveer 25 minuten tot ze zacht worden. Tijdens de kooktijd kun je beginnen aan de vulling. Snijd de ui fijn en haal het velletje van de chorizo af. Kneed of snijd de chorizo in kleine stukjes. Verhit een pan met olijfolie en doe de ui erin. Doe de chorizo na een minuutje erbij en laat even doorbakken. Na 1 minuut doe je 2 theelepels paprikapoeder erbij en laat je het nog even pruttelen. Doe paneermeel in een schaal en kluts de eieren in een andere schaal, zodat je de ingrediënten makkelijk kan gebruiken bij het maken van de balletjes.

 

Wanneer de aardappelen klaar zijn pureer je ze totdat je een puree hebt met een zachte en gladde structuur, en doe je er een beetje zout en peper bij. Met een lepel schep je wat aardappelpuree uit de kom. Maak er een redelijk plat rondje van en maak in het midden een holletje waar de chorizovulling in kan. Vouw de puree naar binnen (de vulling zit dan in het midden van het balletje) en maak er een mooi balletje van. Dip het balletje in het eimengsel en vervolgens bedek je het balletje met paneermeel. Wanneer je dit met alle ballen hebt gedaan, kunnen de ballen in de frituurpan tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.

 

Voor de saus meng je alle ingrediënten goed. Serveer de knoflookmayonaise bij de balletjes.

 

Eet smakelijk