Michelle wil een schop

onder haar kont

 

Rachel: ‘Deze week werden er drie potentiële liefdes naar huis gestuurd. Eentje zelfs in tranen.’

 

 


 

 

Boer Wim

Na vorige week heeft Wim besloten zijn beste flirttechnieken van stal te halen.

 

 

 

Met een flesje rood onder de oksel geeft hij bij de ondergaande zon zomaar toe dat hij Marit en Paula niet alleen ‘leuk’ vindt, maar zelfs ‘léuk leuk’. Hij wil ook weten of de dames vinden dat hij hen wel goed genoeg op hun gemak stelt. Marit vindt het leuk dat hij om feedback vraagt, maar Paula is minder makkelijk onder de indruk en roept ‘Wat nou op ons gemak stellen, daar hebben we jou niet voor nodig. Werk eens een beetje harder aan je flirttechnieken, vriend’ (of woorden van die strekking). Als ze met z’n drieën op een soort Star Wars-machine door het aardappelveld rijden om distels te trekken, vraagt Paula zich af of Wim misschien een jerrycannetje koffie bij zich heeft, hoewel het van haar ook intraveneus mag. Ze is op dreef deze week, die Paula. Ze heeft zelfs een artiestennaam inclusief slogan voor Marit en zichzelf bedacht: ‘De Disteltrekmeisjes. Een beetje raar, maar wel leuk’. Wim maakt daar ‘Een beetje vreemd, maar wel lekker’ van, en daar zijn we dan toch getuige van de eerste echte onbeschaamde flirt van de aardappelboer – hoewel hij volgens Paula nooit ‘Koning Flirt’ zal worden. Dan komt collega-boer/buurjongen Klaas langs. Dat was een goeie zet want waar Wim zelf al zeven afleveringen over loopt te hannesen, doet vriend Klaas in twee minuten: duidelijk maken dat Wim een heel leuke, relaxte gast is. Marit friemelt aan haar haar. ‘Haal het prijsje er maar af’, zie je haar denken, ‘deze is verkocht’.

 

 


 

Boerin Steffi

In de hoop dat hij haar een beetje richting kan geven, heeft Steffi haar vader Jan uitgenodigd. Als ik zulke lange armen had als hij, was ik ook paardenfokker geworden. Veel schiet Steffi niet op met haar vaders bezoek. ‘Goed in oe eige denke’ is zijn advies, waarna hij opmerkt dat het niet aan de maat ligt, want ze zijn alle drie groot.

 

 

Even later krijgt Steffi een taartje van Kevin met daarop de tekst ‘Kies met je hart’ – eigenlijk hetzelfde advies als vader Jan, maar dan met meer chocola. Steffi neemt dat advies ter harte, en stuurt Kevin naar huis. Harrold is spontaan van zijn trillende handjes af en doet een poging tot beeldspraak wanneer hij zegt dat de brief schrijven de eerste trede was, en dat hij nu bijna in de nok zit. Wel handig, want dan kan hij meteen het gat in het dak repareren.

 

 


 

 

 

 

 

Boer Jaap

 

‘Het is jammer dat er af en toe een zilveren vogel voorbij komt, maar voor de rest is het hartstikke rustig’, zegt Jaap. Dat is inderdaad jammer, Jaap, vooral ook omdat die zilveren vogels elke vier minuten overvliegen en het dus eigenlijk altijd een takkeherrie is in de kwekerij. Jaap heeft daarom in deze aflevering zelfs ondertiteling. Dat Marilyn weggestuurd zou worden, was natuurlijk wel duidelijk toen ze hem eerder op de man af vroeg of hij een klik voelde. ‘Nou nee,’ was het antwoord, ‘maar lief dat je het vraagt.’ Bij het wegstuurmoment moest Marilyn even huilen. Wat ze zei toen ze met Yvon haar tas aan het pakken was, werd overstemd door een overvliegend vliegtuig. Petra wil dan nu eindelijk wel die knuffel, maar Jaap wil eerst Marilyn van het erf af, anders is het lullig. Marian zegt dat ze heus wel ogen in haar hoofd heeft, en houdt Petra scherp in de gaten. Maar toen ze nietsvermoedend haar best stond te doen op de gemarineerde kipfiletjes, zag ze mooi niet hoe er voor de open ijskast blote-bovenarmencontact was tussen Jaap en Petra. Vanaf volgende week wordt het handschoenen uit en vechten met die twee.

 

 


 

Boerin Michelle

 

‘Je moet hier effe onder de deuren heen spuiten. En je moet over de deuren heen spuiten. En dan opruimen. En dan pakken we daarna de vloer. En die ijzers schoon spuiten. Doe jij dit even verder? Dan ga ik daar even helpen want dat gaat niet goed.’ Michelle behandelt haar mannen een beetje als personeel, maar dat lijken ze wel fijn te vinden. Vooral Maarten geeft toe dat hij het wel aantrekkelijk vindt dat ze ‘alles weet’. Als het hem lukt haar even een momentje voor zichzelf te hebben, steekt hij het in eerste instantie dan ook in als sollicitatiegesprek. Dat hij het fijn vindt om met z’n handen te werken. En dat de hele dag achter een bureau zitten niks voor hem is. Michelle geeft hem als tip mee dat ze graag een schop onder d’r kont krijgt en dat het af en toe ook flink mag knallen. Maarten ziet eruit alsof hij niet zou weten waar hij moest beginnen als het op kontenschoppen of knallen aankomt. Zeno zou dat wel kunnen, vermoed ik, maar hij moet toch weg. Jammer. Hij had zulke leuke A4-tjes voor wenkbrauwen. 

 

 

Terwijl Michelle Zeno uitzwaait, zijn overblijvers Maarten en Ruud een beetje verbouwereerd achtergebleven in de tuin. ‘Hij had wel de mooiste auto’, zegt Maarten na een lange stilte.

 

 


 

Boer Marnix

 

Marnix snapt nog steeds niet waarom Bertine heeft gereageerd op zijn oproep. Want waar zijn de raakvlakken? Bertine ziet het probleem niet, want zij vindt dat ze elkaar juist prima aanvullen. ‘Ja ja,’ denkt Marnix, ‘over een jaar hangt het boerenleven je de keel uit.’ Gelukkig doet ze geen pijn aan zijn ogen, dus er is hoop. 

 

Marnix heeft vorige week Willemijn al verteld over zijn twijfels, dus alleen Janneke heeft nog geen beoordelingsgesprek gehad. Tot nu toe heeft hij haar gewoon links laten liggen, dus als hem voor de camera wordt gevraagd wat hij eigenlijk van haar vind, zegt hij: ‘Het is gewoon goed. Dat is niet sexy, of leuk, of hip, of geil. Eigenlijk is het gewoon niks. Maar niks is ook iets.’ Inmiddels ken ik Marnix goed genoeg om te weten dat hij Janneke dus het leukst vindt

 

 


 

Door Rachel Lancashire

 

Rachel Lancashire is redactiemanager en tekstschrijver. Ze woont met een heel lange Engelsman, een zoon, een dochter en de gezusters cavia (en ’s zomers vaak met een heleboel fruitvliegjes) in een iets te klein huis in een middelgrote binnenstad.