Ziek zonder ziek te zijn

 

Zoveel mensen melden zich ziek op werk zonder dat ze dat echt zijn.

 

Is dat erg? Zeker vijftien procent van de Nederlanders doet het regelmatig, dus dat het gebeurt, is zeker. Volgens experts kan het niet zoveel kwaad. Zeker omdat je soms ook mentaal een dagje vrij moet zijn om je beter te voelen. Je kunt je namelijk ook weleens in je hoofd niet fit genoeg voelen om te dealen met alles op kantoor, ook al heb je geen griep. Een dag afstand nemen van alles kan je juist weer nieuwe energie geven om weer gemotiveerd te zijn.

 

Het ligt ook helemaal niet aan je baan, maar aan de balans tussen je werk en je privéleven. Hoe leuk je werk ook is, soms heb je in je privéleven nu eenmaal veel aan je hoofd. Je kunt niet elke week altijd maar elke dag aan je bureau zitten. Soms heb je frisse buitenlucht nodig, een goede vriendin met een luisterend oor, een puzzelboekje en een zonnestraal. Dan voel je je weer goed genoeg om weer naar kantoor te gaan.

 

Spijbelen komt volgens experts voort uit het gebrek aan energie. Je wilt wel alles goed doen, maar je hebt er echt even de puf niet voor. Je hebt het echt nodig om je batterij op te laden, dus til niet te zwaar aan zo’n dagje. Gun het jezelf soms even. Leg het desnoods gewoon eerlijk uit op het werk, dat je je mentaal even niet goed genoeg voelt om er te zijn. Geen baas in Nederland die dat niet snapt. Want zij zijn ook mensen. En ook zij hebben die dag met een puzzelboekje af en toe nodig.

 

Door; Redactie Franska.nl