Zij is fantastisch

Want ze kan echt alles. En dóet ook echt alles. Petje af voor deze vrouw.

 

Heel suf, maar ik had me nog nooit een voorstelling van haar gemaakt. Veel te druk met hoofdredacteur zijn bij Libelle natuurlijk. Loop ik rond in een van m’n favoriete winkels in New York, Anthropologie, zie ik bij de keuken-afdeling ineens een stapeltje boeken van haar liggen. In het Engels. En die boeken zagen er toch zo ontzettend leuk uit! Trots als een pauw was ik, dat er dus helemaal aan de andere kant van de oceaan een Nederlandse beroemd is. Beroemd ja, want anders lig je daar niet met je boek. Ik bedacht dat ze best al wel een dame op leeftijd moest zijn, wilde ze het zo ver geschopt hebben.

 

Totdat ik haar ontmoette en erachter kwam dat ze hartstikke jong was. Tenminste… een heel stuk jonger dan ik. Zelf denkt ze daar anders over, vertelde ze me laatst, maar voor mij blijft ze jong. En ze vertelde me bij die ontmoeting alles over haar werk. Bijvoorbeeld dat ze werkelijk alles zelf doet aan die boeken. Van recepten bedenken en uiteraard thuis koken en proeven, tot alles illustreren en schrijven. Ook kookt ze de recepten nog een keer zelf als ze gefotografeerd worden. En die prachtige foto’s worden dan gemaakt door haar man Oof. En dan doet ze ook nog eens de vormgeving van haar boeken. Je begrijpt, m’n bewondering steeg met de minuut.

Vandaag komt alweer haar zoveelste boek uit: ‘De grote oven van Van Boven’. Vol oer-makkelijke ovenrecepten. Moet je hebben gewoon, wordt je winter extra leuk. Oh wacht, ik had nog niet gezegd dat ik het over Yvette van Boven heb. Maar dat had je natuurlijk al lang begrepen. En helemaal leuk, het laatste nieuws is dat Yvettes boek HOME SWEET HOME XMAS is genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2018. Kortom, van harte!!! En nogmaals heel veel petjes af voor jou, Yvette. Alvast een kijkje in haar nieuwe boek:

 
PS: even iets heel anders

Misschien heb je haar stukjes al lang gespot op Franska.nl? Ik bedoel die van onze nieuwe redacteur Irene Smit. Vanmiddag vertelt ze even hoe het allemaal zo gekomen is, dat ze ineens bij ons aan de slag is gegaan.

portret: Oof Verschuren

 

Door: Franska