En we gaan zelfs zo ver dat insecten de nieuwe ‘veeteeltsector’ worden genoemd. Ofwel: de toekomst van al ons eten. We gaan zelf meer insecten eten en de dieren die we nog eten, krijgen ook insecten gevoed. Ofwel: ga maar wennen aan al die torren, wormen en krekels op je boterham. Binnenkort vind je bij McDonald’s niet alleen een Veggie Burger, maar ook de McBug. Slecht voor de wereld is het beslist niet. Integendeel juist. De insectenkweek is veel milieuvriendelijker dan de traditionele veehouderij. Er zijn nu nog maar tientallen insectenkwekerijen in Nederland, maar dat is een kwestie van tijd. En voor iedereen een kwestie van: even doorheen bijten. Wie weet denken we over twintig jaar wel heel gewoontjes over een gehaktbal van muggen.
Insecten zijn de nieuwe koeien
Wat wormen en sprinkhanen in je burger? Een broodje meelworm? Je moet er misschien nog niet aan denken, want… Brr, wie wil er nu vrijwillig wormen eten?
Wat wormen en sprinkhanen in je burger? Een broodje meelworm? Je moet er misschien nog niet aan denken, want… Brr, wie wil er nu vrijwillig wormen eten? Wen er maar aan. Het is steeds meer aan het gebeuren.
En het gaat snel ook. Insecten worden serieus nu al de nieuwe koeien genoemd en ook krijgen steeds meer dieren insecten te eten. Dus we gaan het zelf eten en dieren gaan insecten eten. Er zijn een hoop bugs voor nodig, maar dan nog kan het. Er zijn ook heel veel insecten natuurlijk. Sinds de gekkekoeienziekte is het in Europa verboden om nog langer dieren te voeren aan dieren. Maar niemand dacht aan insecten: die zijn echt een ander verhaal en die mogen dus wel gevoerd worden aan koeien, varkens en kippen. Binnen nu en twee jaar gaan onze kippen en varkens dan ook insecten krijgen als avondeten. Althans, dat is de planning, nu.
Door redactie Franska.nl