Mijn super­snelle curry

 

Sinds ik deze curry heb geïmproviseerd, is dit mijn favoriet. En makkelijk dat ie is!

 

Dit heb je nodig

Voor 2-3 personen

  • 1 ui
  • 4 gegrilde paprika’s (uit een potje)
  • 1/3 potje groene curry
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 bouillonblokje
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 blokje witte kaas
  • Verse peterselie

 

Zo maak je het

Snijd eerst een ui fijn en fruit deze in een koekenpan. Snijd de gegrilde paprika’s in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Na 2 minuutjes voeg je de groene curry toe en roer je die goed door de ui en paprika. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en doe het bouillonblokje (gebrokkeld) erbij. Laat de curry gedurende 10 minuten pruttelen en roer steeds even. Snijd de tomaatjes doormidden en voeg deze, samen met de (uitgelekte) kikkererwten, toe aan de pan. Laat nog even pruttelen terwijl je de witte kaas in blokjes snijd. Voeg deze als laatst toe met wat fijngesneden verse peterselie.

 

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares