Beloofd is beloofd

 

Ik zou je hieraan helpen herinneren, dus dan doe ik dat ook. 24 november is het zover. Misschien zie ik je dan in Amsterdam?

 

Toen ik in juli Finland verliet schreef ik dit . En beloofd is beloofd, ik help je er dus nu even aan herinneren. Vierentwintig november is de dag. De posters hangen al in Amsterdam. Natuurlijk ga ik m’n Finse vriendin Arja Saijonmaa bewonderen, nu alleen nog even een list verzinnen om haar mee naar huis te slepen, want mevrouw heeft het altijd veel te druk met van hot naar her reizen. Maar het moet lukken, al is het maar voor een avondje.

 

In elk geval zien we haar dus in Amsterdam, in het Tobacco Theater, Nes 75. Vanaf acht uur ’s avonds. Als je er bent en me niet meteen ziet, zit ik me misschien wel even backstage met haar te bemoeien. Hoewel… Ikzelf zou niemand backstage willen hebben vooraf. Haar kennende wil ze dat in eerste instantie ook niet, maar sleept ze je toch ineens mee.

 

De New York Post schreef over haar: ‘Talent, beauty, intelligence, charm and the charisma of Josephine Baker or Marlene Dietrich.’ Nou, je snapt nu natuurlijk wel waarom ik het niet wil missen, al zitten we in de vakantie gewoon lekker samen te zingen. Ze zong en reisde de wereld rond met Mikis Theodorakis, die ze nog steeds regelmatig ziet. De dag voordat ze een afspraak had met Aznavour in Parijs overleed hij. Hij zou een song voor haar schrijven had ie beloofd. Daarom zingt ze natuurlijk sowieso iets van hem, maar ook van Theodorakis, Piaf en Piazzola. En ik hoop nog een nummer van Brel. Kan ze zo mooi. We zullen het zien. Horen bedoel ik. Nog twee weekjes, dan weet ik het.

 

Mocht je willen boeken, dan moet je hier zijn. Misschien zie ik je dan daar de vierentwintigste.

 

 

Door: Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska