Het zit er weer op

Partir c’est mourir un peu. Snik. Dag lief leuk Finland. En hallo lief leuk Nederland. Ik kom eraan.

 

Scandinavisch huis aan het meer

 

Vandaag verlaat ik Finland. Het is jammer maar helaas. Aan elke vakantie komt een eind. Ik ga ze missen, de Kuikka’s, de Koskelo, de kraanvogels, trompetzwanen, de verse erwtjes en de pirakka (pasteitjes met rijst). Maar het meest mis ik natuurlijk m’n vriendinnen en vrienden. Nu al. Ze hebben beloofd dat ze bij ons langskomen. Van één van hen weet ik het in elk geval heel erg zeker, want die heeft 24 november een optreden in Amsterdam. Arja Saijonmaa heet ze.

 

Je kunt haar dus ook zien, als je wilt. En het is echt de moeite waard, dus ik zou het maar alvast in je agenda zetten. Tegen die tijd herinner ik je er nog wel een keer aan. Een Finse vrouw, die eigenlijk vooral in Zweden (maar ook in Chili) erg beroemd is. Heeft de hele wereld rondgereisd met Mikis Theodorakis en samen met hem gezongen. Trad in de sixties op in het concertgebouw in Amsterdam. Je kunt met haar niet ongestoord over straat lopen in Zweden; in Finland houden de mensen zich iets meer gedeisd.

In elk geval gaan wij haar naar ons huis ontvoeren als het optreden afgelopen is. Niks hotel. Wil je weten hoe ze klinkt? Luister bijvoorbeeld maar even hiernaar.

 

 

En nog even de Kuikka’s (die je al de hele week op Franska.nl hebt kunnen zien in m’n tekening):

 

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs

Franska