Zie je wel…

Ik zei het al, die fotografe waar ik laatst mee werkte is een echte schat. Want nu kreeg ik ineens dit…

 

Ze had mijn verhaal over die fotomiddag gelezen en appte toen dat ze nog wel meer leuke adressen had in Den Bosch. Ik zei: kom maar op. En toen stroomde m’n telefoon vol. Kortom. Ik moet terug. Ga ik een keer doen. Als ik ineens tijd heb. Ik heb ze zelf dus nog niet gecheckt, maar ik ga er vanuit dat het allemaal even leuk is, dus ik geef ze maar alvast even aan je door.

 

Dit stond ineens allemaal in m’n whatsapp

 

‘Ik denk dat jij Robbies ook heel tof vindt, een soort Brits warenhuis in Den Bosch. Hebben ook ooit een prijs (of meerdere) gewonnen voor de mooiste etalages. Voornamelijk met Kerst is dat echt een waar kunstwerk, heel mooi! Hier kun je mode en interieur shoppen maar ook eten/drinken in het café. Kijk maar eens op.

 

Lucy Lane ken je natuurlijk al, zeker een favoriet. Verder denk ik dat dit – naast de grote ketens die je in nagenoeg iedere stad vindt – misschien ook wel leuke (lokale) winkels zijn voor jou:

 

  1.  TwisTea (verse thee, in de winkel staan stolpen waarin je de geur van de thee kunt ruiken)
  2. Beau Lingerie: een speciaalzaak in lingerie (fijn voor dames met een grotere maat). Wel vrij aan de prijs, maar heel goede, fijne en persoonlijke service.
  3. Liefste Fashion is een mix van jonger en oud, maar heeft sinds kort ook wel wat fijne, mooie basics van o.a. Gestuz en Mads Norgaard.
  4. Essentiel Antwerp (niet erg lokaal, maar niet in elke stad te vinden en erg mooi!)
  5. Daily Poetry: superleuk voor interieuraccessoires en cadeautjes. Verkopen ook een aantal duurzame merken.

 

Naast DRAB en NomNom, hier nog een aantal favoriete cafeetjes voor koffie met gebak en/of een borrel:

 

1. DIT Den Bosch (al jaren een begrip in Den Bosch en altijd genoeg te doen) -> geschikt voor koffie met gebak, lunch, diner en/of een borrel.

 

2. De Palm: nog een ouderwets, bruin café. Vooral geschikt voor een borrel (en de spareribs schijnen er erg lekker te zijn heb ik me laten vertellen)

 

3. CoffeeLab: direct bij station, heel fijne plek om koffie te drinken (met iets erbij) en af te spreken, te lunchen en/of te werken met je laptop.

 

 

4. Café Jheronimus: ook een gezellig bruin café op de markt. Hier eet je o.a. de echte Bossche Bollen van Jan de Groot.

 

5. VISCH: Voor de allerlekkerste vis ga je hier lunchen! Een visplateau voor twee personen, gegarandeerd succes voor visliefhebbers. (Terras wel alleen in de zomermaanden geloof ik en dan vaak vol, dus wel even reserveren als je kunt).

 

6. Gusto voor de lekkerste Italiaanse broodjes.’

 

Wow! Dankjewel Esmée

 

Wat denk je? Genoeg adressen voor een dagje toch? Of misschien wel een weekendje. Den Bosch… here we come!

 

Door Esmée Franken (en Franska)

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs