Nooit teveel bloemen

Niet als het aan mij ligt. En ik heb iets leuks ‘uitgevonden’. Iets wat ik vroeger nooit gedaan zou hebben.

 

Heel soms overkomt het je. Krijg je ineens zomaar veel bossen bloemen tegelijk. Nou ben ik gek op bloemen, maar als er een zwik bossen tegelijk kwam, was ik altijd met vazen aan het rondlopen totdat ze allemaal een goed plekje hadden. Totdat ik erachter kwam dat ik nog veel gekker ben op bloemenstalletjes en bloemenwinkels dan op bloembossen. De aanblik van al die vrolijkheid bij elkaar, heerlijk!

 

Doe mij dus gewoon zo’n bloemenstal in huis, bedacht ik me toen ik weer eens met vazen aan het rondlopen was. Ontzettend luxeprobleem, jaja, realiseer ik me echt wel hoor. Maar sinds ik weer eens ontdekte dat ik wel een bloemenwinkel zou kunnen beginnen, met alles wat ik ineens gekregen had, begon ik die ook gewoon. Want een vaas is leuk, maar een zwik bij elkaar is nog veel leuker.

 

En ook als je maar één bos hebt, kun je er met heel veel kleine vaasjes een soort bloemenwinkel van maken. Superleuk. Daarom ook staat deze vaas nog altijd op mijn geheime verlanglijst. Maar elke keer vind ik hem weer net te duur om hem ‘zomaar‘ te kopen. Al zou ik hem intussen vast al honderd keer gebruikt hebben… En dan kost ie dus eigenlijk bijna niets. Per keer dan…

 

Maar echt. Probeer het maar. Twee bossen bij elkaar zijn leuker dan één. Drie nog leuker.

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs