Mevrouw, dit gaat veel te langzaam

En die jongens kunnen het weten, want zij hebben er verstand van. En dus moest er een nieuw modem komen. Tja…

 

Hoe het ontstaan is, geen idee, maar er moest een nieuw modem komen bij ons thuis. Want ja mevrouw, deze is verouderd en hij gaat echt veel te langzaam. Nou, toevallig had ik daar nog nooit iets van gemerkt. Maar als het sneller kan, ben ik zo omgepraat. Hoe sneller iets kan, hoe beter. Dus stonden er ineens twee mannen in huis, aan snoeren te sjorren, en liepen ze rond te banjeren terwijl ik probeerde te werken en me niet aan ze te storen. En had ik dus gewoon even geen internet, maar daar heb je mij niet mee. Ik ga meteen aan de slag via m’n persoonlijke hotspot op de telefoon en ze bekijken het verder maar.

 

Vandaar dat ik dus ook niet merkte dat ze even een kastje in de binnenkant van de meterkast vastschroefden en de schroeven door de gelakte deur heen naar buiten staken. Vonden ze blijkbaar normaal. Nou ik niet, maar ik zag het pas toen ze weg waren. Net als dat snoer, dat er op een onhandige manier uitkwam richting televisiehoek, waardoor de deur niet meer dicht kon. Vonden ze niet erg, want ze kwamen gewoon terug om het op te lossen en wilden perse dat ik tevreden was. Aardig toch?

 

En ondertussen hadden we dus ineens een veel sneller modem. Wat ‘ie dan precies snel deed weet ik niet, want er was gewoon negenennegentig procent van de tijd helemaal geen internet meer. Dankzij die zogenaamd fijne aanpassing. Wat verlang je dan terug naar de tijd vóór internet. Je hebt het gevoel dat je echt niet meer kunt werken. Hoe hebben we dat ooit gefikst met z’n allen op deze wereld?

 

Kort verhaal lang: ze zijn voor de tweede keer teruggekomen om te zorgen dat het nieuwe, fantastisch snelle modem zijn werk zou gaan doen. Mooi dat het niet lukte. We zitten nu dus weer lekker op ons ouwe, zogenaamd langzame ding te werken. Werkt uitstekend. Anders zou je dit nooit gelezen hebben. En nee. Ik zeg niet welk bedrijf het was.

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.