Mannen en aanwijzingen

Daar doen ze toch een partij eigenaardig bij. Totaal onlogisch.

 

 

Jammer dat ik even geen cameraman bij me heb, anders deed ik het gewoon live voor. Nu dus maar heel goed proberen uit te leggen wat ik bedoel. Je zit in een auto. Er is een man bij. Buurman, zwager, je eigen man, collega, zoon, vader, maakt niet uit. Ze doen het allemaal precies hetzelfde. Seinen hoe jij achteruit uit een inrit of achteruit uit een te smalle en ingebouwde parkeerplek moet rijden.

 

Gaan ze meestal op een half onzichtbare plek staan, waardoor je bang bent dat je tegen ze aan rijdt, zodat je al helemaal geen gas meer durft te geven, maar daar gaat het nu niet om. Mij gaat het om de manier waarop ze aanwijzingen geven. Ze gaan proberen aan te geven hoe jij moet draaien. En in plaats van dat ze dan gewoon met een vinger of hele hand naar rechts of naar links wijzen in de richting die jij uit zou moeten steken, gaan ze cirkeltjes staan draaien in een horizontale beweging rechtsom of linksom, met de wijsvinger naar beneden. Nou…schiet mij maar lek. Ik zit dan te proberen de puzzel op te lossen, want ze geven waarschijnlijk aan hoe ik m’n stuur moet draaien. Vermoed ik.

 

Kijk. Als ik rechts achteruit moet steken, weet ik echt wel hoe ik m’n stuur moet draaien, zo lang rijd ik dan ook al wel weer in een auto. Links is links, geen enkel probleem. Dus wijs gewoon. Sterker nog, ik zet altijd m’n raam open, kunnen ze het ook gewoon zeggen of desnoods roepen. Maar dat cirkeltje horizontaal in de lucht met die wijsvinger naar beneden, alsof ze een cirkeltje in het zand tekenen? Niet te volgen wat mij betreft. Ik weet zeker dat het niet alleen aan mij ligt. Driehonderd procent. Of wel soms?

 

En wat ik een bijkomend raadsel vind, waarom doen ze dat allemaal? Hebben ze dat ergens stiekem afgesproken of zo? Vrouwen doen dat echt niet. Die wijzen gewoon. Stukken logischer.

 

 

Door: Franska