Jonkies en oude muziek

Snap ik echt niet. Die jonkies zijn ineens allemaal gek op de muziek van hun ouders. Of liever: grootouders

 

Ouwe-lullen-muziek is het helemaal bij die jonkies van tegenwoordig. Toen ik er laatst met een paar stagiaires en een ex-stagiaire over sprak, werd ik verbaasd aangekeken. En een beetje belerend toegesproken zelfs: ‘Maar Franska, de muziek van nu is, vooral qua teksten, echt heel slecht. Ze zingen rustig de hele tijd dezelfde vijf woorden. En de teksten van de nummers van vroeger waren zo goed, dus…’.

 

Dus zingen ze vrolijk mee met The Stones, The Beatles en bijvoorbeeld Led Zeppelin. En is nu dus ineens een liedje van de best-wel-oude-mannen-band Bløf over Zoutelande helemaal aan de hand in jonkiesland. Schijnt zelfs dat Zoutelande ineens vol stroomt met van die ‘kinderen’. Is het opeens een soort bedevaartsoord geworden. Heb ik niet persoonlijk gecheckt hoor, maar ik hoorde het. Ik ga misschien wel een keertje kijken als de hype voorbij is.

 

 

Maar zeg nou zelf. Gingen wij vroeger de muziek van onze ouders lopen zingen? Mooi niet. Dat was echt iets voor hen. DUS niet voor ons. Zo stak de wereld der muziek gewoon in elkaar. Intussen ben ik er gek op, maar dat telt niet, want intussen zijn we tig jaar verder. Zelfs Mantovani (niet lachen) vind ik nu soms leuk. Kun je nagaan. Maar op m’n negentiende was dat een absolute no-go-area. Toch? Zitten die kleintjes dus gewoon een nieuw soort generatiekloof uit te vinden door anders te doen dan wij vroeger. Raaaarrrr…

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs. sfeerbeeld :Getty Images

beeld:www.agentsafterall.nl