Ga je naar Almere?

Ik ben er al heel vaak geweest, dus ik weet wat er allemaal te doen is. Aanradertje.

 

Vandaag begint de Libelle Zomerweek. Aanradertje. En ik kan het weten, want ik ben er 18 keer geweest. En niet eventjes, maar altijd de hele week*. En langer dan dat zelfs. En vaak nauwelijks de tijd gehad om zelf even te shoppen, want druk als een klein baasje met van alles natuurlijk, hahaha. Wel altijd die tas mee naar huis natuurlijk, want dat werd intussen een hele leuke verzameling.

 

Ik zei dat ik er vaak langer was dan de rest. Dat kwam door de gezelligheid en de redactie-afterparty. Eindelijk even rustig onder elkaar alles doornemen. Kijken wat er nog beter kon, kijken wat de grote successen waren. Even kijken in de shoppingtassen van collega’s, om te kijken wat voor leuks er allemaal te halen was, zodat ik op de laatste dag toch nog even snel kon rondrennen en scoren.

 

Dat we niet de enigen waren die altijd een afterparty hadden, hoorde je wel, als je na zes uur rondliep over het terrein. Want in sommige tenten namen ze, net als wij, ook nog even een wijntje. Zo kwam het dat ik een keer een mevrouw meenam in de auto, die vertelde dat ze de trein gemist had, door de afterparty in haar tent. Ze wist niet dat de laatste trein om zeven uur vertrok, zei ze. Dus ik bracht haar maar even naar een ander station in de buurt. No problem. Autorijden is niet echt vermoeiend tenslotte.

 

Toen ik haar vroeg wat ze dan eigenlijk deed op de Libelle Zomerweek in haar tent, vertelde ze dat ze helderziend was en de mensen in een hoekje in haar tent van alles kon voorspellen. Helemaal niet mijn afdeling dat helderziende gedoe, dus ik maakte ook nog een vreselijk foute grap. Ik zei: ‘Dus u bent helderziend en ziet dan bijvoorbeeld niet dat de laatste trein bijna weggaat’ Oeps. Die sloeg niet aan. Ik lag zelf zo ongeveer dubbel. Zij niet. Hum. Als ze niet zo graag op het station zou zijn gekomen, was ze misschien wel uitgestapt…

 

 

Enfin, voor iedereen die gaat, heel veel plezier en voor iedereen die nog twijfelt. Gewoon doen. Want het is leuk. En je bent lekker de hele dag buiten. Kan nog t/m aanstaande zondag. Vandaag is de opening met ‘Boney M’. Die van Daddy Cool, je weet wel.

 

* Ik mag niet liegen van m’n moeder. De eerste keer was ik er niet de hele week

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs