Die Wieke hè…

Die heeft soms zo ontzettend gelijk. Deze week bijvoorbeeld weer.

 

Uit m’n keuken! Wieke had het er deze week al over. Kan ik me dus voor de volle 200% bij aansluiten. Soms denk ik wel eens dat we in de verte familie zijn. Volgens m’n man kan ik niet samenwerken. Nou heeft hij qua koken helemaal gelijk. Hoe het komt weet ik niet, maar als ik met een recept bezig ben, of met een recept of vier tegelijk, zoals ik meestal doe, ben ik niet voor rede vatbaar. En al helemaal niet in voor een praatje. Heb er gewoon m’n hele herseninhoud bij nodig. Dus vraag me niks. Loop niet voor m’n voeten, of liever: maak je uit de voeten. Dan komt alles vanzelf goed.

 

Heb je dus ook nog van die mensen die, wanneer ik voor een lange tafel vol mensen sta te koken, gezellig naast me komen staan, alle deksels optillen en ter plekke willen weten wat het is, hoe ik het gemaakt heb en wat ik er allemaal in gedaan heb. Weet ik veel, ik kook altijd volgens recept, doe gewoon wat er staat. En jongens…. Ik ben geen TV-kok. Dit moet echt gegeten worden straks. Ik heb m’n hoofd erbij nodig. Als er ge-TV-kokt moet worden, wil ik het graag vooraf weten, dan gaan we op een hele andere toer. Kwestie van je op voorbereiden en op instellen. Maar dus gewoon wegwezen als je straks een tafel vol schalen met lekkers wilt zien. 

 

Ja, inderdaad. Super-onaardig

 

Over onaardig gesproken…misschien komt het daardoor, dat ik altijd als ik bij een ander eet, vergeet aan te bieden om te helpen. Gewoon omdat ik er zelf niet aan moet denken dat ik alles tussendoor ook nog uit moet leggen. En ik ben ook al niet zo’n borden-opstapelaar. Zo iemand die zo snel mogelijk nadat iedereen met het voorgerecht klaar is de boel richting keuken wil transporteren. Als je wilt dat ik opsta en iets doe, moet je het gewoon vragen.

 

Zo. Dat was het weer voor vandaag. Dan heb je m’n gebruiksaanwijzing maar vast, voor als je me een keer aan tafel hebt ;-)

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

Beeld: roomed.nl