De leukste maand van het jaar

Tijd voor een feestje, want daar heb ik een speciale reden voor. En dat feestje ga ik niet helemaal in m’n eentje regelen, daar heb ik hulp bij nodig.

 

 

Had je het al gehoord? Het is vandaag wereld-donutdag. Dus wat dacht ik? You may have the donuts, if I may have the pasta. Laat ik meteen maar heel eerlijk zijn, deze spreuk heb ik even een soort van gepimpt en ook geleend van Giuseppe Verdi. Hij zei: ‘You may have the universe, if I may have Italy’. Ik kan me ontzettend vinden in die Verdi. Niet alleen in zijn muziek, maar ook in deze uitspraak van hem. Maar dat dacht je zeker al?

 

Anders hoor je het nu voor het eerst

 

Het is juni en de vakantietijd zit eraan te komen. Nou begint het ‘ik-moet-nu-toch-echt-snel-naar-Italië-gevoel’ bij mij al in april, maar ik pas me keurig aan, aan de gangbare gewoontes. Dus heb ik me maandenlang ingehouden en netjes gewacht tot juni. En nu houd ik het dus niet langer. Italiaanse maand hier. Huppakee. Weest niet bevreesd, want echt niet alles wordt hier een maand lang alleen maar Italiaans. Wel het eten natuurlijk. En lekker veel weetjes en reistips. En… de leukste adresjes die alleen iemand weet die er woont. Adje uiteraard, van de prachtige Bed & Breakfast Podere del Buongustaio in Umbrië.

 

En de hele maand is Franska.nl versierd met m’n Italiaanse tekeningen. Elke week een andere. Om de sfeer een beetje op te leuken. En om de sfeer even verder optimaal uit te bouwen, zou ik heel graag samen met jou een verzameling maken van leuke Italiaanse weetjes, recepten, adressen en andere niet te missen Italiaanse dingen. In Italië zelf, maar net zo goed hier in Nederland. Doe je mee? Je kunt je tips plaatsen onder het artikel dat hierover gaat op de Facebookpagina van Franska.nl. Of mailen naar franska@franska.nl. Ik hoop dat het de leukste Italiëgids ooit wordt.
 

Mille Grazie!

 

 

 

PS. En natuurlijk lekkere Italiaanse muziek, waar het zomer- en vakantiegevoel vanaf spat. Luister maar naar Radio Franska

 

Door Franska

 

 Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.