Vakantie-management

Ik heb een gouden tip voor je. Van m’n zus geleerd.

 

Er komt wat bij kijken, bij zo’n vakantie. Begon deze keer al lekker: nergens de vakantie-spullen-lijst meer te vinden, omdat er een computer gecrasht was. Een echte manager heeft natuurlijk een mapje met vijfentwintig printjes klaar staan in het vakje Vakantie bij de S van spullen. Ik streep altijd alles door wat ingepakt is, dus die lijst is daarna onbruikbaar en gaat bij het oud papier. Nadat eerst natuurlijk de achterkant als boodschappenlijst gebruikt is – ons ben zuunig. Gelukkig is ‘vader de man’ handig met computers en had ‘ie hem net op tijd weer tevoorschijn getoverd.

 

En die lijst van ons is zorgvuldig in elkaar gewrocht. Jaar in jaar uit wordt ‘ie ook nog verbeterd en aangepast. En natuurlijk staan er dingen op die alleen mee naar Italië, de USA of Finland hoeven en niet naar Bretagne en omgekeerd. Dus het afstrepen begint eigenlijk al voor het spullen verzamelen.

 

M’n moeder had trouwens ook nog zelf-gefabriceerd verpakkingsmateriaal voor van alles. Bijvoorbeeld voor het bestek; een geruite lap met vakjes voor vorken, opscheplepels, messen etc. En daar zat een lint aan van dezelfde stof om de handel na het oprollen mee dicht te strikken. Vond ik altijd het leukste dat mee op vakantie ging. Als dat tevoorschijn kwam wist je dat het niet lang meer ging duren.

 

Ik had het voor vertrek met m’n zus over dat inpakken. Die zei: ‘Je hebt toch wel een lijst met spullen die mee moeten? Nou, weet je wat ik vorig jaar als laatste nog in de auto gegooid heb? Een stekkerblok. Ontzettend handig als je zo’n reis maakt en niet weet waar je slaapt. Kom je in een hotelkamer, moet alles weer opgeladen worden, van telefoon tot camera-batterij en elektrische tandenborstel, zijn er nergens stopcontacten te vinden. Of je moet alle nachtkastjes van de muur schuiven en dan heb je vervolgens weer geen licht naast je bed.’

 

Gouden tip! Ik heb dus op de valreep nog een stekkerblok ontdaan van alles wat erin zat en klaargelegd om in de auto te gooien. En vervolgens toch thuis laten liggen. Lag ik vervolgens weer overal over de grond te dweilen op zoek naar stopcontacten. Misschien ben ik nog net op tijd om jou veel gezoek en gekruip te besparen.

 

Fijne vakantie! (als je nog gaat)

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs

Franska