Modieus en duurzaam

Shop deze items en je bent het allebei.

 

Jolanda: Duurzaamheid is een dingetje, zeker in de mode. Je kan op verschillende manieren ‘sustainable’ zijn. Om te beginnen kun je minder kopen en eens goed door je garderobe heen gaan om te kijken welke combinaties je eigenlijk allemaal kunt maken. Dit is ook leuk om samen met een vriendin te doen. Want ja, twee weten altijd meer dan één en wellicht valt er iets te ruilen.

 

Vintage is ook een optie: het is altijd leuk om op zoek te gaan naar verborgen schatten en iets een tweede leven te geven.

 

Maar grote ketens beginnen zich ook meer bewust te worden van het feit dat er een ommekeer moet komen (is echt al wel aan de gang, hoor). Daarom komen ze nu vaak met collecties die duurzaam geproduceerd zijn door onder andere minder water te gebruiken of gebruik te maken van biologisch katoen. Ook zijn er tal van kleine ondernemingen die de mooiste spullen maken van gerecyclede materialen of juist gebruik maken van alleen maar eco-leer.

 

Hieronder heb ik zes leuke, duurzame items voor jullie bij elkaar gezocht, waarmee je op een verantwoorde manier modieus voor de dag kunt komen.

 

 

 

 

 

1 Grijze blouse €69,99 H&M

 

 

 

2 Ring van gerecycled koper €49,50 By Biek

 

3 RE:CYCLE Sweater Viktor & Rolf €129,95 Zalando

 

 

 

4 Tas gemaakt van eco-friendly leer €159,00 O My Bag

 

5 Jeans gemaakt van organic cotton €110,00 Kuuyichi

 

 

 

De Brabantse Jolanda is moeder van vijf kinderen en ziet er graag leuk en hip uit. Dat lukt haar heel goed met haar ‘maar’ 1.58 meter en een klein maatje meer.