Say yes to the

Kiwibes

Dit zijn kleine vitamine C-bommetjes vol magnesium, calcium en antioxidanten. En lekker dat ze zijn!

 

Ik ben er zo één die niet aan de dagelijkse hoeveelheid vitamientjes komt. Die tegen heug en meug een banaantje staat te pellen of een appeltje staat te schillen. Ik wil wel meer fruit eten, maar ik vind het meestal zo’n gedoe. In de haast vergeet ik het vaak en dat realiseer ik me juist als het herfst wordt en ik een beetje sip en verkouden bedenk dat mijn weerstand wel een tikkie omhoog kan.

 

Herkenbaar? Dan heb ik een fantastische tip voor je. Als je de volgende keer in de supermarkt staat, ga dan op zoek naar kiwi-bessen. Dit zijn kleine vitamine C-bommetjes vol magnesium, calcium en antioxidanten. En lekker dat ze zijn! Deze bessen hebben die heerlijke volzoete smaak van een kiwi, maar niet zo’n vervelend harig schilletje en er zitten geen bittere pitjes in. Je kunt ze zo met schil en al uit het vuistje opeten. Of gebruiken in een salade of in een lekker toetje. En hij doet het ook leuk als garnering op een feestelijke taart of als traktatie op een fruitspiesje.

 

Ideaal dus voor mensen met haast of kindertjes die niet zo van fruit houden. Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je hartstikke goed bezig.

 

 

 

Door: irene Smit