Geen bal aan?

Of juist wel? Ik weet het zo net nog niet.

 

 

Je broodje bal moet je vandaag misschien wel missen bij de lunch. En je wekelijkse kroketje zie je ook niet in de kantine verschijnen. Want het is vandaag Eet geen dierendag en een zeer groot aantal bedrijfskantines door het hele land serveert vandaag alleen maar vegetarische gerechten. Door deze actie eten meer dan 300.000 werknemers vandaag geen vlees. “Een absoluut record! Heel bijzonder om te zien dat zoveel bedrijven oog hebben voor dierenwelzijn,” aldus Anne Hilhorst van stichting Wakker Dier.

 

Vegetarisch eten is volgens de kenners net zo gezond en lekker, en dat schijnen steeds meer Nederlanders te ontdekken. Nou, ik heb het nog niet gevonden hoor. Want hoewel ik best snap dat we met z’n allen minder vlees moeten eten, is mijn repertoire van vegetarische recepten toch een beetje mager. Ik zal het maar eens hardop zeggen: ik vind die vleesvervangers gewoon niet lekker.

 

Zo sta ik altijd lang te dubben voor het vleesloze vak van de super en maak dan maar weer mijn metzonderballetjessoep op mijn vegetarische dag in de week. Want ik wil natuurlijk wel een hippe flexitariër zijn, maatschappelijk betrokken en duurzaam, zoals het hoort. Maar sjonge wat is dat ingewikkeld met lastige eters die dagelijks aanschuiven en van alles vinden van moeders warme maaltijd. Ze gaan altijd een beetje moeilijk kijken als er een champignonschnitzel op hun bord verschijnt of een vegetarische steak. Dat is niks voor zo’n bbq-ende echtgenoot, die wil gewoon het echte werk op de kolen gooien en niet zo’n truttige vegaburger.

En nu maar hopen dat ik niet alle vegetariërs op m’n dak krijg. Ik duik even onder voor de rest van de dag. Tot morgen!

 

 

Door: Irene Smit