Ooooh, wat mooi!

 

Heb je ook zo’n zin in al die gezellige lichtjes voor de feestdagen?

 

Toen ik klein was ging ik in de periode rond de feestdagen ieder jaar met m’n ouders een dagje naar Amsterdam. De winkelstraten waren dan prachtig versierd en ik was altijd een beetje overdonderd door al die feestlichtjes. En dan stond ik op de Dam altijd met m’n neus tegen de etalages van de Bijenkorf geplakt om te kijken naar al het moois dat daar te zien was.

 

Vanavond worden de etalages van het warenhuis voor het feestseizoen onthuld en natuurlijk zijn ze tot in de puntjes versierd. Ik ben weer stiknieuwsgierig hoe het eruit gaat zien. Het thema van dit jaar is Make classic fantastic en Bobbie de Beer, een gezellige bruine teddybeer, speelt hierbij de hoofdrol. Traditionele kerstversiering, feestklassiekers zoals the little black dress, prachtige kostuums en de iconische Bijenkorf boltaart van zalige chocolade… Ik houd ervan!

 

Nog steeds geniet ik ieder jaar van al die prachtige etalages met hun rijke kleuren en geweldige spulletjes die ik ook wel onder mijn eigen kerstboom terug zou willen zien.

 

Dit jaar heeft de Bijenkorf wel iets heel speciaals bedacht, want met je mobiele telefoon in de hand kun je de leukste dingen zien en horen. In iedere etalage vind je de berenpoot van Bobbie in de vorm van een QR-code (zo’n vierkante code die bestaat uit vierkante blokjes). Door die te scannen kun je bijvoorbeeld genieten van een verhaal dat door Hadewych Minnis wordt verteld. Maar de Bijenkorf gaat nog verder. Hoe gaaf is het dat je via augmented reality (waarbij aan het beeld dat je van de etalage ziet, plaatjes worden toegevoegd die je via je telefoon kunt zien) mee kunt kijken hoe Bobbie zijn eigen parfum in een laboratorium maakt en hoe hij zijn kerstbomen versiert. Een soort supersonische kijkdoos dus.

 

 

En mocht je nou, net als ik, ook zo gek zijn op kerstverlichting: op 15 november gaat alle feestverlichting op de gevel van de Amsterdamse Bijenkorf aan. 600.000 energiezuinige led-lichtjes. Ik ga toch eens even tellen hoeveel ik er dit jaar in mijn kerstboom kan hangen.

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.