Dit heb je nodig
- 100 gram snelkookpolenta
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 150 gram paddenstoelen (1 soort of diverse), zo nodig kleiner gesneden
- 1/2 teentje knoflook, fijngesneden
- 150 gram spinazie, verse blaadjes
- 1 ei
- Klontje boter
Zo maak je het
Breng in een pan 500 ml water met een snuf zout aan de kook. Strooi de polenta in het borrelende water terwijl je klopt met een garde. Laat zolang koken als aangegeven op de verpakking (ongeveer 3-5 minuten). Voeg zo nodig extra (kokend) water toe; de polenta moet mooi soepel zijn. Roer bijna alle Parmezaan door de polenta. Proef en maak op smaak met versgemalen peper en zo nodig zout.
Paddenstoelen
Terwijl de polenta kookt, bak je de paddenstoelen in een scheutje olijfolie. Fruit op het laatst de knoflook mee en bestrooi met zout en peper. Haal de paddenstoelen uit de pan en doe de spinazie erin. Roerbak tot de spinazie geslonken is.
Haal de spinazie uit de pan en bak een spiegelei (voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe). Roer de boter door de polenta en schep hem in een diep bord. Verdeel er de paddenstoelen en spinazie over en leg het ei erop. Bestrooi met de rest van de Parmezaan.