FRANSKA X OPEL

Cruisen door het bos

Daar heb je een goede auto voor nodig. Gelukkig was daar de Opel Grandland X.

 

Wie mij kent, weet dat ik geen autofanaat ben. Ik word altijd een beetje nerveus van autorijden. Ook al ben ik een hartstikke goede chauffeur. Dat kun je gerust aan iedereen vragen die bij mij in de auto heeft gezeten. Volgens mijn vader en broers rijd ik wel altijd veeeel te langzaam. Ach, je kunt niet alles hebben. Wel maak ik het altijd héél gezellig in de auto. Elke autorit met mij wordt omgetoverd in een karaokesessie. Ook belangrijk. 

 

Nu kwam laatst de vraag van Franska of we de redactie een beetje op wilden leuken. Onze grote schoonmaak heeft het kantoor behoorlijk kaal gemaakt. En waar kun je nou leukere DIY-spulletjes vinden dan in het bos? Dus hup, er werd een dagje naar het Amsterdamse Bos gepland. Gezellig met lieve collega Sophia. En zij mocht rijden, want tja, dan kon ik mij volledig focussen op de karaokesessie ;-).

 

Een dag in het Amsterdamse Bos vraagt natuurlijk om een avontuurlijke auto waarmee we heerlijk door het bos kunnen crossen. De keuze voor de auto was niet moeilijk: het werd de Opel Grandland X. Waarom we daarvoor hebben gekozen? Simpel.

 

 

De auto is stoer, groot en avontuurlijk en bezit bovendien handige gadgets. Zo was de achterbak zó groot dat al onze takken, bladeren, en andere versieringen erin pasten. Makkie. Er bleef zelfs nog ruimte over.

 

Oh, en weet je nog dat het zoveel gevroren heeft de laatste tijd? Vast wel. Niet makkelijk te vergeten. Nou, tijdens die dagen waren wij dus op pad voor deze leuke opdracht. Maar koud hadden wij het niet. Met stoelverwarming én stuurverwarming (ja, dat lees je goed, heerlijk) werden wij in een mum van tijd lekker opgewarmd. 

 

 

Wat wij een beetje spannend vonden toen we de auto zagen, was hoe groot die wel niet was. En hoe klein Sophia is. Ging ze wel passen? No problemo. Met wel 16 verschillende verstelbare stoelhoogtes zat Sophia helemaal goed. Voor alle mensen met kortere beentjes dus geen probleem om in zo’n grote bak te rijden. 

 

 

De auto kan je helpen met parkeren, heeft een achteruitrijcamera, een knopje om de achterklep dicht te doen, een fantastische touchscreennavigatie die ons de snelste route naar het bos liet vinden, én een fijn cruisecontrolsysteem. Hij denkt echt met je mee. Hij heeft door wanneer je aandacht verslapt en geeft je dan een seintje. Ook remt ‘ie als een auto voor je te dichtbij komt. Handig, handig, handig.

 

 

En het béste van allemaal? Hij heeft bluetooth waarmee je je telefoon kunt aansluiten op de auto om zo mensen te bellen óf muziek af te spelen. Kijk, dat maakte onze karaokesessie de makkelijkste en leukste sessie ooit. 

 

 

Franska, ik hoop dat je een beetje tevreden bent met onze spulletjes. Onze rit is ten minste gladjes verlopen. En ehm, als je ons nog een keertje op zo’n avontuur stuurt, dan weet ik welke auto ik moet huren. 

 

 

 

Ben je benieuwd naar ons avontuur? Kijk dan onderstaande filmpje maar even. 

 

 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam