By The weetje

Het is pas echt lente als ik een keer dit gegeten heb…

 

Het is voor mij pas lente als ik een keer kervelbouillon gemaakt heb. Die ene, die ik ooit bij m’n vriendin Korrie proefde. Voor altijd zit die smaak in m’n geheugen gegrift en is het de smaak van de lente gebleven.

 

Hoe je hem maakt?

 

Je neemt een stuk bouilli (soepvlees aan een stuk, de echte slager weet het wel) van een kilo. Een koolrabi in vieren gesneden. een ui door de midden, een flinke hand zwarte peperkorrels , vier plakjes rauwe ham en wat zout. Dit alles zet je op in een grote pan met zoveel water, zodat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook en laat het daarna een uur of 4 à 5 op heel laag vuur zachtjes trekken. Daarna doe je een beetje fijngesneden bouilli en een vers half plakje aan reepjes gesneden rauwe ham onderin elke soepkop, schept er de hete bouillon over en knipt er heel veel verse kervel overheen.

 

 

 

Voor de handigheid even een boodschappenlijstje

  • 1 kilo bouilli aan een stuk
  • 1 koolrabi
  • 1 middelgrote ui
  • 8 plakjes rauwe ham
  • Zwarte peperkorrels
  • Zout
  • Bosje verse kervel
     

Smakelijk! En heel fijn weekend!

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.