Met Brigitte op huwelijksreis 

 

Voor als je zelf nooit bent geweest. Of wel, maar het je plezant lijkt om eens te kijken hoe een ander zo’n huwelijksreis aanpakt. Brigitte is met haar kersverse man op honeymoon en Franska.nl is een klein beetje mee. Lees mee in haar dagboek. 

 

 

Dag 3

 

Rome was de appetizer, vandaag beginnen we aan het hoofdmaal van onze honeymoon. Na het ontbijt, in wat we inmiddels al onze stamkroeg noemen, verlaten we de stad in noordwestelijke richting. Kriskrassend door de ochtendspits proberen we de ongeëvenaarde en plechtige pracht van deze stokoude metropool op ons netvlies te planten, zodat we er straks als we weer thuis zijn nog even van na kunnen genieten. Dan nemen we de snelweg richting de kust. Na zo’n vijftig kilometer piept de zee voor het eerst voorzichtig boven het landschap uit en na nog wat kilometers glinstert de Tyrreense Zee ons bij wijze van welkom in vol ornaat tegemoet. Bij Civitavecchia nemen we de afslag naar de haven. Daar zullen we aan boord gaan van Holland-Amerika Lijn’s nieuwste aanwinst ms Koningsdam en daarmee zullen we tien dagen de Middellandse Zee over gaan cruisen.
 
Bij het uitpakken van de bagage dringt het pas echt tot me door.

 
‘Ik weet het.’

 
‘Wat?’

 
‘Hét voordeel van cruisen.’

 
‘Nou?’

 
‘Tien dagen lang elke dag een andere bestemming, elke minuut een ander uitzicht. En dat allemaal zonder in- en uitpakken, in- en uitchecken.’

 
‘Een varend hotel ja. Zo heet dat.’      
                          
Met ruim 2600 passagiers en bijna de helft zoveel bemanningsleden is dit met recht een uit de kluiten gewassen dorp te noemen. Qua wat er te doen is en te beleven valt, komen we in de buurt van een provinciestad. Niet één restaurant, maar een stuk of negen, waarbij er de klok rond gegeten kan worden. Niet één bar maar meer dan tien, zowel binnen als buiten. Een casino, een zwembad en nog een zwembad. Winkels, uiteraard zijn die er. Veel zelfs. Een fitness waar je je met de hele straat in het zweet zou kunnen werken en een Spa waar je met alle beschikbare behandelingen alleen al tien dagen zoet zou kunnen brengen. De theaterzaal kan qua grootte gerust concurreren met de stadsschouwburg en dan hebben we het over alle workshops, voorstellingen en excursies nog niet eens gehad.

 
Na al dat lopen van de afgelopen dagen zou vandaag een stukken minder actief dagje worden, maar als we terug in onze hut komen – aan boord van dit schip een stateroom geheten – na een eerste verkenningstoertje, geeft onze activiteitenapp aan dat we 5,3 kilometer hebben afgelegd.

 
‘Welkom aan boord van de ms Koningsdam!’

 
‘En dan nu even met de benen omhoog en uitrusten voor straks.’

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.