‘Asperge-Febo’

Er is nu wel een hele speciale manier om aan asperges te komen…

 

 

Het wordt met de dag gekker. Want een burger, kroket of een frikandel uit de muur halen, dat kennen we wel. Maar we kunnen dat tegenwoordig ook met ‘het witte goud’. In Woubrugge haal je nu dus gewoon asperges uit de muur. Net als bij de Febo. Oftewel de ‘asperge-Febo’. Je moet er maar op komen. Geld in een automaat gooien om er vervolgens een asperge met eventueel ham en ei uit te halen? Heel apart. Maar het blijkt ontzettend goed te lopen. Want eigenaresse Guusta Noordam heeft het er maar druk mee.

 

Het doel was om vooral op de zondagen af en toe eens wat rust te kunnen pakken. Maar door succes moet ze toch elke keer weer heen en weer rennen om de automatiek een paar keer per dag bij te vullen. Ze had dit succes totaal niet verwacht.

 

Sinds vorige week opende de aspergehof zijn (schuur)deuren. En doordat velen met Pasen graag asperges wilden eten, hielp dat zeker mee. Maar zelfs met het koude weer van de laatste dagen komen er veel recreatiefietsers langs om even te genieten van de asperges. De klanten komen vanuit de verre regio, laat Guusta Noordam weten.

 

 

 

“We zijn niet van plan om uit te breiden en blijven lekker regionaal.”
 

Het is eens wat anders: supergezonde aspergesnacks uit de muur. Tot 21 juni zal de aspergehof open zijn. Hup, allemaal naar Woubrugge om dat heerlijke witte goud eens te proberen dus.

 

Door: Danique ten Boer

beeld : ohmydish.nl