Ooit van plumping gehoord? Dé tip voor vollere lippen!

 

Dat lippen in de loop der jaren hun vorm en stevigheid langzaam verliezen, weet ik wel. Maar deze winter zijn mijn lippen wel extra dun en droog. Heb jij dat ook? Tijd voor actie!

 

 

Anita: Ik heb helaas nooit volle lippen gehad. Maar nu zijn mijn lippen zo dun dat het lijkt alsof ze naar binnen vallen. Geen idee of dit komt door het weer of door het feit dat ik ouder word. Mijn lippen zijn de laatste tijd vrij droog en krullen naar binnen in plaats van naar buiten. Ik schrik gewoon als ik in de ochtend (dan is het ‘t ergst) in de spiegel kijk. Het lijkt wel of mijn lippen verdwenen zijn. Ik wist niet dat je met een paar simpele trucs je lippen net iets voller krijgt. Je begrijpt dat ik dit direct ben gaan testen. Een aantal tips werkt echt. Verwacht geen wonderen, maar alleen al het feit dat m’n lippen er weer uitzien als lippen maakt mij blij.

 

Deze tips werken bij mij voor het krijgen van vollere lippen:

 

1 Heel veel Lippenbalsem

Droge lippen ogen nog dunner omdat de huid samentrekt en er kleine barstjes in ontstaan. Hydrateer je lippen dus veel en vaak. Het allerbelangrijkste is dat er weer ‘vet’ op je lippen zit. Of dit nu een dure lippenbalsem of vaseline is, dat maakt niet zoveel uit. Hydrateren is het toverwoord voor droge lippen.

 

2 Scrubben

Je lippen regelmatig scrubben zorgt ervoor dat de bloedsomloop in de lippen gestimuleerd wordt en dat alle losse velletjes verdwijnen. Je lippen worden gladder en gezonder en ook iets voller. Scrubben kun je doen met een oude tandenborstel: laat die zachtjes rondjes draaien op je droge lippen. Maak een scrub van honing, suiker en een beetje olie, en wrijf de scrub over je lippen. Of koop een kant en klare scrub. Scrub 2 x per week. Zachte lippen vangen meer licht en lijken daardoor ook al voller.

 

3 Oefeningen

Als je gespannen bent, dan zijn vaak ook je lippen gespannen (bij tenminste wel), en dan lijken je lippen dunner. Om je lippen te ontspannen en beter te doorbloeden is deze oefening handig. Sluit de lippen en blaas zachtjes naar buiten, het klinkt als Brrrrhhh. Je lippen klapperen een beetje en ze voelen direct ontspannen. Baby’s doen het ook vaak en ik weet nu waarom.

 

4 Plumpers

Er zijn bepaalde lipsticks waar ingrediënten aan toegevoegd zijn die je lippen prikkelen en daardoor doen zwellen. Denk aan bestanddelen als menthol, eucalyptus of peper. Je voelt dan een lichte tinteling. Behalve in lipsticks kan dit ook in lipgloss of lippenbalsems zitten. Op de verpakking staat dan plumping of volumizing.

 

5 Optisch effect

Een truc die al honderden jaren gebruikt wordt is natuurlijk de tekentruc. Met een dun lippenpotlood trek je een rand net buiten je natuurlijke liplijn. Tja, en hoever durf je dan buiten die natuurlijke lijn te gaan? Mijn advies is: hou het bescheiden en trek het lijntje net aan de buitenzijde van de lip. Voordeel van deze truc is dat je je lippen ook iets kunt corrigeren. Met het lippenpotlood kun je de lippen mooi in de juiste vorm tekenen en daarna met lipstick in dezelfde kleur inkleuren. Eventueel kun je ook nog met een highlighter de cupidoboog van je bovenlip oplichten.

 

Dit zijn mijn favoriete producten:

 

 

1. Lippenbalsem

 

Zijdezachte lippenbalsem met een natuurlijke roze gloed, die de lippen verzorgt, hydrateert en voller maakt. Biotherm Plump Glow Lipbalm € 16,50

 

 

 

2. Lippenscrub

 

Zachte scrub die je lippen polijst en direct verzorgt met vitamine E, H&M € 7,99

 

 

 

 

3. Lipgloss

 

Een volume-lipgloss met een tintelend en verkoelend effect Hema Lip Maximizing Gloss Clear € 4,50

 

 

 

 

4. Plumping

 

Mijn favoriet is deze lipfiller met verfrissende vanille-mint-geur en mooie gloss die zowel met als zonder lipstick aangebracht kan worden. Lancôme l’Absolu Plumper Volume lipgloss € 25

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars